Rádió hallgatása
a következő programokkal:

Regisztráció Elfelejtettem a jelszavam
Navigáció


Netrádió beállítása és hallgatási lehetőségei

pic


facebook Kívánságfal

pic


Gyakran Ismételt kérdések

pic


A rádió támogatói

pic


pic

(X)-> Egy kötelezően megnézendő video: Túlélni a fejlődést...


Túlélni a fejlődést

A Youtube-on közzétett - a fejlődésről készült nagyon elgondolkodtató - filmhez kapcsolt leírást idézzük, amely azt sugallja, hogy a film alkotóitól való.

Az egyrészt fenséges, másrészt életveszélyes emberi haladás történetét mutatja be filmünk. Rámutatunk arra a halálos kockázatra, amit egy XXI. századi szoftver – szakértelmünk – futtatása jelent egy ősi hardveren – főemlősagyunkon –, amelynek ötvenezer éve nem jelent meg frissített verziója.
A gazdag képanyag és a magukkal ragadó hangfelvételek segítségével utazásra indulunk, hogy elmélkedjünk fejlődésünkről a barlanglakó életmódtól a világűr felfedezéséig. Ronald Wright A fejlődés rövid története című sikerkönyvében, mely filmünk alapjául szolgált, bemutatja, hogyan pusztítja el újra és újra a civilizációkat „a fejlődés csapdája” – azzal, hogy a technológiákat az igények azonnali kielégítésére használja fel, és ezt a jövővel fizetteti meg. Egy-egy közbevetett történettel – például egy kínai autósklubról; egy Wall Street-i bennfentesről, aki leleplezi a természeti környezettel szemben ragadozóként viselkedő fékezhetetlen pénzügyi elitet; vagy a felperzselt Amazonas-vidéket védő ökozsarukról – a film kemény bizonyítékokat tár elénk. 
A múltban megtehettük, hogy elhasználtuk egy régió forrásait, majd továbbálltunk. De ha napjaink globális civilizációja a túlfogyasztás miatt összeomlik, akkor ennyi volt. Nincs tartalék bolygónk.

A fenti emberi fejlődésről szóló videót
minden gondolkodó embernek közelező FIGYELMESEN megnézni !!!

A rádiós programot a megnézése előtt kapcsoljuk ki!


A mai napon

2018. október 17.
Szerda
Hedvig

Balkányban a Nap 06:58-kor kel,
és 17:37-kor nyugszik.

Holnap Lukács napja lesz.


Szélső hírdetés


Számláló

Az oldalt meglátogatók száma:

©